Merak edenler için Save the Date çekimleri nedir?

Merak edenler için Save the Date çekimleri nedir?

Sivas Düğün Fotoğrafçısı olarak rehber niteliğinde bir bilgi hazırlamaya karar verdik ve siz değerli okurlarımız ile bunu paylaşma ihtiyacı hissettik. Son yılların yükselen trendi olan Save the Date çekimleri nedir? nerede yapılır.. Hangi zaman dilimi ve aralığında gerçekleşir. Sivas’ta Save the Date çekimi yapılır mı ? gibi sorulara yanıt bulabileceksiniz.

Bir kaç yıl öncesine kadar nikah tarihinin yazılı olduğu kağıtların fotoğrafları çekilir ve sosyal medya üzerinden paylaşılırdı.. Bu durum artık eskide kaldı. Özellikle trendlere uyum sağlamak isteyen çiftler gerek yurt içi gerekse de yurt dışında ki her şeyi rahatlıklar takip edip günümüze uyarlayabiliyor. Save the Date çekimleri de bunlardan birisi.

Save the Date Türkçesi ise “tarihi kaydet” anlamına geliyor. Yani davetlilere o zamana plan yapmamalarını ve tarihi kaydetmelerini önceden söylemiş oluyorsun. Burada ki asıl amaç düğün öncesi yapılan bu aktivitenin sosyal medya üzerinden duyurulması ve bir nevi düğün davetiyesi görüntüsü oluşturmasıdır. Save the Date fotoğraflardan ibaret değil video olarak da bunları kaydetme imkanımız mevcut. Sivas Düğün Fotoğrafçısı olarak Sony A serisi video kamera, gimbal ve Phantom 4 Pro gibi drone ile bu anları detaylı bir şekilde kaydediyoruz.

Sivas’ta Save the Date çekimi ne zaman yapılır?

Türkiye’de ki standartlara bakıldığında bu durum genellikle 3 ay öncesinden yapılıyor fakat Sivas’ta bu süreç maksimum düğünden 1 ay öncesi olarak düşünülebilir. Bu süre içerisinde gerek sizin gerekse de fotoğrafçınızın hazırlamış olduğu konseptler ortaya çıkıyor eksikler gideriliyor ve sadece düğün öncesi yapılacak olan çekime hazırlanıyorsunuz.

Save the Date fotoğraf çekimi genelde düğün tarihinden 3 ay önce yapılıyor. Böylelikle dilediğin konsepti tasarlayabiliyor ona göre rahat rahat çekimini de yapabiliyorsun.Düğün tarihini belirtmek amaçlı Save the Date malzemeleri kullanılabiliyor: Mesela tarihin yazdığı bir kara tahta, kartondan yapılmış bir aksesuar veya üzerine tebeşirle yazı yazılabilecek bir ahşap pano gibi. Kısacası nasıl bir konsept isterseniz o şekilde davranılıyor. Biz Sivas Düğün Fotoğrafçısı olarak Save the Date çekimlerimizi deniz kenarında yapmayı tercih ediyoruz. Daha öncesinde sıklıkla kapadokya düşünsek de deniz kenarları hem fotoğrafların daha harika çıkmasına hem de eşsiz bir manzara karşısında büyüleyici bir görüntüyü elde etmemizi sağlıyor. Aşağıda ki fotoğraflarda Save the Date örneklerimize bakabilirsiniz.

Elbise seçimi nasıl olmalı?

Çekim gününe, yerine ve zamanına göre bu soru değişiklik gösterebilir. Deniz kenarında yaptığımız çekimlerde düz sade elbiseler öneriyoruz. Renk illa ki beyaz olacak diye bir ayrım da yok. Fakat tüm bu önerilere rağmen farklı olsun derseniz kovboy stili yine hoşunuza gidebilir. Kovboy şapkası takmak kahverengi bir gömlek giymek gibi.. Bu konsept ise genellikle Kapadokya gibi bölgelerde ortaya çıkmaktadır. Kış konseptlerinde ise üzerinizde bir şal, şapka yahut bere gibi giysiler tercih edilebilmektedir. Sivas Düğün Fotoğrafçısı butik bir işletmedir. Bu sebeple müşteri müşterilerine her zaman en iyisini sunmaya çalışır. Gün içerisinde yalnızca bir gelin damat çekimi gerçekleştirip o günü yalnızca size ayırır. Bu durum daha fazla poz, daha fazla mekan ve daha fazla emek sergilemek anlamına gelecektir. Bir gün içerisinde 3-4 farklı gelin damata aynı mekanda randevu vermememiz butik işletme özelliğimizin en önemli parçasıdır.

Konsept fikirleri:

Yolculuk temalı konseptler her dönemin popüler uygulamasıdır. Elinizde eski bir bavul ile çekilen fotoğrafların modası hiç bir zaman geçmez.

Evcil hayvan temalı fotoğraflar da son zamanlarda rağbet görmektedir. Evinizin bir ferdi olarak kabul ettiğiniz kedi veya köpeğiniz yahutta beslediğiniz hayvan ile oldukça güzel fotoğraflar çıkmaktadır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir